Nieuwe jachtoutfit in het vizier?

Nu het jachtseizoen volop op gang is geschoten, wordt het de hoogste tijd om je uitrusting weer helemaal op scherp te zetten. Een geslaagde jachtpartij hangt van meerdere factoren af, maar zonder de juiste kledij ben je al snel het haasje.
’t Amerikaantje, jouw jachtspecialist, heeft alles wat je nodig hebt. Supergoed en supergoedkoop, ook op zondag – BAM!

De juiste jachtoutfit dragen is om diverse redenen belangrijk. Je ziet er om te beginnen uit als een echte jager, maar je bent ook – van kop tot teen – comfortabel beschermd tegen de weers- en terreinomstandigheden. Bovendien is specifieke jachtkledij vaak geruisloos, braambestendig en voorzien van een camouflagemotief waardoor je naadloos opgaat in de omgeving. Om te voorkomen dat je door andere jagers wordt geraakt, is dan weer een omkeerbare jas met een fluo oranje kant, of een hoofddeksel in dezelfde opvallende kleur van cruciaal belang.

Hoofddeksels

Een muts, een pet of een Buff is onmisbaar tijdens de jacht. Ze beschermen je niet alleen tegen de zon, maar houden je lichaamstemperatuur ook onder controle wanneer het koud is. Modellen met een camouflagemotief helpen ook nog eens om zo weinig mogelijk op te vallen, terwijl de fluokleurige items net het tegenovergestelde beogen.

Onderkledij

Jagen is een fysieke activiteit, wat betekent dat je kan gaan zweten. Een sneldrogend T-shirt of onderhemd in polyester zorgt ervoor dat je de hele jachtpartij lang die vervelendeokselvijvers vermijdt. Een lange onderbroek met nauw aansluitende pijpen voorkomt dan weer dat er insecten of ander ongedierte langs je benen omhoog kruipen…

Een dun hemd en een dik hemd

De buitentemperaturen kunnen in de herfst behoorlijk schommelen, dus verdient het aanbeveling om voor zowel warmer als kouder weer een geschikt jagershemd aan te schaffen: een verderlicht polyester model met camouflagemotief is aan te raden als de zon het hoge woord voert, een al dan niet gevoerd houthakkershemd zal bij winterse omstandigheden van nut blijken.

Fleece, trui of bodywarmer

Niets zo zalig als een nieuwe fleece om je warm te houden, en dankzij de steekzakken voorkom je tegelijk onderkoelde handen. Ben je eerder modebewust dan praktisch ingesteld, dan ga je voor een typische jagerstrui, uiteraard met een smaakvol opgeborduurde afbeelding van je favoriete wildsoort. Een pullover met ritskraag en verstevigingen op de schouders is eveneens een mogelijkheid. En wil je zoveel mogelijk bewegingsvrijheid en een resem aan opbergzakken, dan doe je er een – bij voorkeur waterafstotende – bodywarmer bovenop.

Jagersjas

Een degelijke jagersjas hoort prettig te zitten, is geruisloos, stevig uitgevoerd en waterdicht. Let op een ademende voering en eventuele ventilatieritsen onder de oksels om het draagcomfort te verhogen. Of ga voor een model met geïntegreerde patroonhouders, zo je van het veeleisende type bent. Ga je graag ‘assorti’? Bij ’t Amerikaantje vind je ook jassen met een perfect bijpassende broek.

Broeken, jachtpijpen en gaiters

Een jeansbroek aantrekken om te gaan jagen kan altijd, maar is niet bepaald de beste keuze. Je bewegingsvrijheid is beperkt, een jeans is niet geruisloos en waterdicht al evenmin. Om je benen afdoend te beschermen zijn er diverse mogelijkheden: een braambestendige jagersbroek van een onberispelijke kwaliteit zal je jarenlang plezier verschaffen, maar er zijn ook andere oplossingen, zoals onze uiterst robuuste jachtpijpen om over je broek aan te trekken. Of de zogeheten gaiters: praktische én geruisloze broekspijpbeschermers die je tot op kniehoogte vrijwaren van vocht, vuil en bramen.

Accessoires

Ben je tot in de puntjes uitgedost, dan mogen enkele praktische toebehoren niet ontbreken. Stoere bretellen of een coole jagersriem om patronen in op te bergen, bijvoorbeeld. Of een handige jagerstas. En vergeet met de koude dagen tot slot in het vooruitzicht zeker geen voor de jacht geschikte handschoenen in te slaan. Want met bleke handen in het bos ben je zo gezien…

Het bovenstaande bevat slechts een greep uit ons ruime assortiment. ’t Amerikaantje heeft nog veel meer in huis met het oog op een geslaagde jachtpartij, dus loop snel eens langs!

 1390,00
 1740,00
 1190,00

Survival messen

Gerber Exo-Mod Caper

 34,00
 21,00
 21,00
 47,00
 47,00

Doe-het-zelf en professioneel: vrij toegankelijk.

Volledig assortiment: boek hier uw tijdslot voor onze winkel te Belsele (Sint-Niklaas).

[ssa_booking type=winkelbezoek]

Productcategorieën