Expo De Strangers

Bron: Facebook De Strangers

Op 8 mei e.k. is het dag op dag, 65 jaar geleden dat Gust, Alex, Pol en John hun groep ‘De Strangers’ boven de doopvont hielden.

Een groep die 65 jaar bestaat, dat moet zowat een unicum zijn, zeker in Vlaanderen.

In 2002 zijn ze wel gestopt met live-optredens, maar sindsdien hebben ze voor enkele goede doelen, en soms ook nog voor hun plezier, het podium beklommen. Tot viermaal toe doken ze nog in een opnamestudio, de laatste keer in 2016 voor hun allerlaatste single ‘Oosterweel’.

In de voorbije vijftien jaar werden De Strangers ook talloze keren uitgenodigd voor vieringen allerhande, kwam hun verzameld werk uit op CD/DVD en in boekvorm, en werd een ode aan hen gebracht met de revue ‘Azzek nog zou trouwe’.

Deze 65ste verjaardag wil de vzw ‘De Strangers v’r Altaaid’ vieren met een minitentoonstelling die enkele aspecten uit de lange carrière van De Strangers belicht. Het Strangersarchief, dat zij in 2003 aan het FelixArchief schonken, is daarin een rijke bron.

Diverse Strangerspublicaties zijn verkrijgbaar in de Felixshop.

Deze tentoonstelling loopt van dinsdag 9 mei tot en met vrijdag 28 juli 2017, van 8.30u tot 16.30u. Maandag gesloten.
Locatie: FelixArchief, Oude Leeuwenrui 29, 2000 Antwerpen

 

De Strangers maakten in 1994 dé reclame spot van ’t Amerikaantje.

De geestelijke vader van de reclamespot is de uitbater van ’t Amerikaantje, Herman Vlassenbroeck. In 1994 vond hij het tijd om wat te investeren in de naamsbekendheid van zijn legerstock-magazijn. Een opdracht die hij toevertrouwde aan de Strangers.

De ietwat ongebruikelijke spot wordt op VTM uitgezonden en is meteen een instant hit in de Vlaamse huiskamers.  De melodie was geïnspireerd op bekende sixties-hit Bonanza.

Bezoek De Strangers webstek.

Doe-het-zelf en professioneel: vrij toegankelijk.

Volledig assortiment: boek hier uw tijdslot voor onze winkel te Belsele (Sint-Niklaas).

[ssa_booking type=winkelbezoek]

Productcategorieën