De ideale trekking outfit?

Plannen voor een trektocht? Dan doe je er natuurlijk goed aan om met de gepaste uitrusting op pad te gaan. Want of je nu een één- of meerdaagse wandeltocht hebt gepland, dan wel een half jaar backpackend door India wil trekken: een degelijk paar schoenen, een lekker zittende rugzak en comfortabele kledij dragen beslist bij tot een geslaagd avontuur. En waar beter om jouw trip te beginnen dan bij ’t Amerikaantje, jouw one stop shop voor de perfecte trekking outfit!

Adventure Boots

Meindl Black BOA GTX (R)

 245,00
 299,50

Adventure Boots

Pr. ABL boots

 129,50

DE JUISTE WANDELSCHOEN

Waar gaat dat heen

De juiste wandelschoen kiezen, begint met de simpele vraag: waar ga je heen? Elke wandelschoen is immers gemaakt met een welbepaald terrein voor ogen. Staan er bijvoorbeeld voornamelijk geëffende wandelpaden op je programma, dan volstaat een lichte, flexibele wandelschoen met een lage enkelhoogte. Staan er daarentegen uitdagende bergtochten over oneffen terrein op het menu, dan is een fors paar stappers dat voldoende steun rondom de enkels biedt een must. Een stijve zool is in dit laatste geval eveneens een aanrader, want zo creëer je vanzelf een stabiele ondergrond. Een goede vuistregel is: hoe verder je van de platgetreden paden wil afwijken, hoe steviger je schoeisel dient te zijn.

Adventure Boots

Regatta – Kota Crux

 52,00

Adventure Boots

Regatta – Lady Holcombe

 52,00

Adventure Boots

Regatta Gatlin Jnr.

 39,50
 59,50

Waterdicht en/of ademend?

Een tweede – veelgestelde – vraag is of je wandelschoenen al dan niet waterdicht moeten zijn. De meeste moderne wandelschoenen die naam waardig zijn sowieso voorzien van een waterbestendig membraan, dus die vraag is tegenwoordig een beetje overbodig. Belangrijker is om erop toe te zien dat je schoenen ook van een ademend materiaal zijn gemaakt. Zoniet gaan je voeten al snel zweten, wat op den duur niet alleen onaangenaam aanvoelt, maar tevens blaarvorming én vervelende geurtjes in de hand werkt. Ga in ieder geval ook voor wollen of synthetische sokken, want met katoenen exemplaren blijven je voeten veel langer nat.

Kousen

ABL sokken

 7,90

Schoen accessoires

Inlegzool pure leather

 8,80

Schoen accessoires

Torridon Gaiters

 19,30

Wie het schoentje past…

En last but not least is een goede pasvorm uiteraard van essentieel belang. Niets zo vervelend als na een paar kilometer te moeten vaststellen dat je schoen op een bepaalde plek tóch te los of te krap zit, waarna een paar fikse blaren of knobbels nog slechts een kwestie van tijd is. Neem dus ruim de tijd om je nieuwe schoenen thuis of in de winkel vooraf eens uit te proberen (bij voorkeur met je favoriete sokken). Knelt er ook maar iets aan een van je beide voeten, zoek dan liever nog wat verder. Want eens je op je bestemming bent ingerukt, is er geen weg meer terug.

DE JUISTE RUGZAK

Grote tocht = grote rugzak

Bij het kiezen van een rugzak dien je in de eerste plaats uit te maken waarvoor je ‘m precies gaat gebruiken. Heb je een meerdaagse trektocht gepland, waarbij je een tent en een slaapzak meeneemt, dan heb je een rugzak nodig met een inhoud van om en bij de 60 liter. Deze specifiek voor backpackers ontworpen modellen zitten dankzij de regelbare rughoogte, de brede, voorgevormde heupgordel en de dikke schouderriemen lekker genoeg om relatief comfortabel een hele dag door te komen. Verder zijn er voldoende bevestigingspunten voorzien om extra materiaal aan de buitenkant vast te maken. De eveneens vaak voorziene compressieriemen zijn er overigens niet voor de show: die helpen om je rugzak zo compact mogelijke te houden en één te maken met je lichaam.

 32,50
 35,00

Waterzak of plastic flesjes?

Voor dagtochten zijn de zogeheten dagrugzakken niet verwonderlijk het beste geschikt. Met een capaciteit tussen de 20 à 40 liter zijn ze nog steeds voorzien van comfortabele riemen en enkele extra compartimenten om veelgebruikte spullen een plek te geven. Elastische zijzakjes die plaats bieden aan drinkflessen zijn eveneens praktisch, maar je kan ook opteren voor een waterzak (doorgaans circa 2 liter groot) in een speciaal voorzien compartiment. Met behulp van een drinkslang heb je zo altijd je handen vrij onderweg, al vergt het vullen en schoonmaken van dergelijke systemen iets meer tijd dan een petflesje meegraaien – maar ach: geven trekkers niet altijd voorrang aan het milieu?

Dranksystemen

Camelbag Coyote

 27,00
 12,00
 20,50

DE JUISTE KLEDIJ

Wandel in stijl

Het lijkt vanzelfsprekend, maar die hippe jeansbroek of dat heerlijk zittende trainingspak zijn niet bepaald geschikt om een hele dag of langer stevig de hort op te gaan. De ideale wandelkledij voldoet aan een aantal specifieke criteria, zoals een comfortabele pasvorm, voldoende afsluitbare opbergzakken en als het even kan een insectwerende en UV-beschermende behandeling door de fabrikant. Bij warmere temperaturen of tijdens zwaardere inspanningen strekt vochtregulerende, sneldrogende kledij (al dan niet geventileerd) eveneens tot aanbeveling. En trek je er graag heel vroeg op uit, dan is een afritsbare lange broek bijzonder geschikt om de koudere momenten van de dag het hoofd te bieden. Van zodra het warm genoeg is, moffel je de afgeritste pijpen gewoon in je rugzak – altijd een heerlijk moment!

Lange broeken

BDU broek blauw

 28,00

Lange broeken

Reef Broek – Olive

 51,00 52,00

Denk aan je hoofd

Om je outfit compleet te maken en een slag van de zon te voorkomen, mag een geschikte wandelhoed tot slot niet ontbreken. Omdat je ook rond je hoofd liever geen vervelende beestjes wil, is een insectwerend model opnieuw van harte aan te bevelen. Een degelijke UV-bescherming en een antibacteriële behandeling (tegen lichaamsgeuren, verkleuring en schimmelvorming) zijn evenmin te versmaden.

 6,00
 2,50

Zo, nu weet je hoe je jezelf van top tot teen (én rug) in de perfecte trekking outfit hult. Ontdek ons aanbod nu in onze webshop of breng een bezoekje aan één van onze winkels… Supergoed en supergoedkoop!

Doe-het-zelf en professioneel: vrij toegankelijk.

Volledig assortiment: boek hier uw tijdslot voor onze winkel te Belsele (Sint-Niklaas).

[ssa_booking type=winkelbezoek]

Productcategorieën