5 tips voor een geslaagd tuinfeest(je)

Vakantie betekent voor heel wat mensen feesten als de beesten, zowel thuis als daarbuiten. Ben jij iemand die graag in eigen tuin de ideale omgeving schept om anderen zorgeloos te laten genieten, dan willen onderstaande tips al eens helpen.

GEEF GROENTEN EEN KANS

Barbecueën is bijna vanzelfsprekend bij een tuinfeest, maar biedt eindeloos meer mogelijkheden dan het klassieke stukje vlees of vis. Groenten zoals portobello’s (grote kastanjechampignons), maïskolven, paprika’s of groene asperges lenen zich bijvoorbeeld uitstekend tot geroosterde bereidingen. Ook de smaak van gerookte wortel, gegrilde courgette of pijpajuin op de barbecue zal zelfs de meest fervente vleeseter weten te appreciëren.

Probeer je nieuwe BBQ-gerechten eerst eens uit met vrienden of de dichte (schoon)familie als proefkonijn. Ze zullen de uitnodiging met veel plezier aannemen en zo weet jij ineens waar je nog moet finetunen… Win-win!

PROBEER EENS PAELLA

Geen kwaad woord over barbecueën, maar wil je eens origineel (en net zo lekker) uit de hoek komen, verras je gasten dan eens met een rijkelijk gevulde palleaschotel. Dit oeroude éénpansgerecht is niet voor niets mateloos populair in mediterraanse streken: eenvoudig te bereiden, variaties zat én je moet maar één pan afwassen – ha! Denk er wel aan dat onze kleine Vlaamse fornuizen doorgaans niet geschikt zijn om paella te bereiden. Een paellabrander of paellero biedt dan soelaas en kan mits aansluiting op een gasbrander zowel in de keuken als in de tuin worden gebruikt. Kies je voor kip, konijn, of artisjok voor de veggies?

Paellapannen komen in alle maten en gewichten, maar je vindt ze zelden in de supermarkt om de hoek. Gelukkig is ’t Amerikaantje er nog: dé plek waar paellallovers van heinde en verre heentrekken om de perfect passende paellapan te pakken te krijgen.

Kookvuren

Paëllabrander

 24,00 99,00

Potten en pannen

Paellapan email

 4,00 24,00
 26,00

TENT IN EIGEN TUIN

Niet elke tuin heeft een geschikt plekje om hapjes en dranken en/of de chef van dienst, netjes uit de zon of het gebeurlijke gedruppel te houden. Een parasol kan een oplossing bieden, maar wat te denken van een heuse partytent in je tuin? Zo een betaalbare beschutting meet 3 meter op 3, is makkelijk te monteren en nadien compact weer op te bergen.

Een partytent is in principe makkelijk op te zetten als je een béétje handig bent. Doe je het voor het eerst, dan kan het nooit kwaad om er daags voordien mee aan de slag te gaan. Zo voorkom je op de dag zelf nodeloos tijd- én gezichtsverlies.

Party & schuiltenten

Partytent

 39,00
 91,90

Verlichting

Stormlantaarn LED

 7,50

HANG DE HANGMAT UIT

Niets zo zalig om even – of net héél lang – tot rust te komen als een hangmat, tevens ideaal om alleen of met twee een heerlijk ontspannend einde te breien aan dat geslaagde feestje.
Wiegend in de wind, mijmerend in de avondzon…

Hoe gezellig het feestje ook was, haal de hangmat na afloop altijd terug mee naar binnen. Zo voorkom je dat vogels er hun gevoeg op doen, met lelijke vlekken en vermijdbare wasbeurten tot gevolg.

Meubilair accessoires

US Minihangmat

 6,30

Tafels & stoelen

Vouwstoel woodland camo

 28,00

ZORG VOOR SFEER EN COMFORT

Het wordt pas echt aangenaam in de tuin als je het comfort van een woonkamer toch een beetje kan benaderen. Een stevige tafel en dito stoelen of banken krijgen daarom altijd de voorkeur op kaduke plastic exemplaren, en zorg er hoe dan ook voor dat je meubels stabiel staan. Nog een woordje over de sfeerverlichting tot slot? Die is in de tuin inderdaad niet zo evident, vermits weinig bomen een stopcontact hebben. Het gebruik van tuinkaarsen is een leuk en feeëriek alternatief, dat feesten op zomeravonden eens zo gezellig en geslaagd maakt…

Doe-het-zelf en professioneel: vrij toegankelijk.

Volledig assortiment: boek hier uw tijdslot voor onze winkel te Belsele (Sint-Niklaas).

[ssa_booking type=winkelbezoek]

Productcategorieën